360° fotografie

Style at Home is bekend van

360° fotografie

360° fotografie

360° fotografie: De toekomst van vastgoedpresentatie

Bij meubelverhuur voor vastgoedstyling is het belangrijk alles zo optimaal mogelijk te presenteren en de ruimtes zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Hoe een perfecte belichting krijgen bij tegenlicht

Style at Home probeert steeds de laatste trends te volgen. Onze inrichtingen werden al jaren gefotografeerd met digitale Canon, Nikon en Sony camera’s van onze stylisten en van het bedrijf. Uiteraard fotograferen we elke ruimte met een breedbeeldlens en wordt de camera op een stevig statief geplaatst. Op kantoor werd elke foto bijgewerkt in het professioneel nabewerkingsprogramma Lightroom. Reken makkelijk 1,5h inclusief nabewerken per fotoshoot.

De evolutie van fotografie in vastgoed

Met de opkomst van 360 graden fotografie is er een revolutie gaande in de vastgoedwereld. Waar traditionele fotografie zich beperkt tot enkele hoeken van een ruimte, biedt 360 graden fotografie de kijker de mogelijkheid om een volledige omgeving in één foto te ervaren.

Traditionele vs. 360 graden fotografie

Traditioneel fotograferen we elke ruimte met een breedbeeldlens en wordt de camera op een stevig statief geplaatst. Op kantoor werd elke foto bijgewerkt in het professioneel nabewerkingsprogramma Lightroom. Reken makkelijk 1,5h inclusief nabewerken per fotoshoot.

Voor onze 360° foto’s hadden we 2 Rocoh Theta V360 toestellen. De foto’s werden stuk voor stuk bewerkt en nadien in een programma opgeladen om er een rondtoer van te maken en in een URL in te laden.

De innovatie van smartphone fotografie

Omdat dit proces behoorlijk veel tijd in beslag nam, hebben we geïnvesteerd in een ander systeem via smartphones en aangepaste software. Het start natuurlijk met de camera van een smartphone. We kochten 3 Samsung smartphones, 3 speciale breedbeeldlenzen geschikt voor een smartphone, 3 maal 360° lenzen en investeerden in de gespecialiseerde software van Nodalview.

Opleiding en experimenteren: De sleutel tot succes

Na een serieuze opleiding aan onze 7 stylistes, konden we starten met experimenteren. We stellen het statief netjes recht op. Ook de software geeft aan of je beeld perfect recht staat.

Het programma zorgt dat de camera 8 foto’s maakt, een gedeelte onderbelicht en een ander gedeelte overbelicht en legt de beste delen op elkaar. Hierdoor krijg je een foto met ideale belichting.

Ter plekke worden ze aan elkaar gesticht en wordt ook nog eens de rondleiding gemaakt. Ongelofelijk veel sneller én een beter kwaliteit als gevolg. Er is bijna geen nabewerking nodig, de software doet alles voor jou.

Het belang van 360° fotografie in vastgoed

Met 360 graden foto’s kan een potentiële koper of huurder een virtuele tour maken door het pand. Dit geeft hen het gevoel alsof ze daadwerkelijk in de ruimte staan. Dit is vooral handig voor mensen die van ver komen en niet zomaar even langs kunnen komen voor een bezichtiging.

De techniek van het 360° fotograferen

Het maken van een 360 graden foto vereist enige technische kennis. De camera moet op een bepaalde manier draaien en de foto’s moeten op de juiste manier aan elkaar geplakt worden om een naadloos geheel te vormen. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van speciale software en een zogenaamde panoramakop op het statief.

Conclusie

360° fotografie is de toekomst van vastgoedpresentatie. Het biedt potentiële kopers of huurders de mogelijkheid om een pand volledig te ervaren voordat ze het in het echt zien. Dit kan de verkoop- of verhuursnelheid aanzienlijk versnellen.

Kijk maar eens mee naar enkele realisaties:

Schakel jij binnenkort ook over?

Quick Navigation