360° fotografie

Style at Home is bekend van

360° fotografie

360° fotografie

Hoe een perfecte belichting krijgen bij tegenlicht

Style at Home probeert steeds de laatste trends te volgen. Onze inrichtingen werden al jaren gefotografeerd met digitale Canon, Nikon en Sony camera’s van onze stylisten en van het bedrijf. Uiteraard fotograferen we elke ruimte met een breedbeeldlens en wordt de camera op een stevig statief geplaatst. Op kantoor werd elke foto bijgewerkt in het professioneel nabewerkingsprogramma Lightroom. Reken makkelijk 1,5h inclusief nabewerken per fotoshoot.

Voor onze 360° foto’s hadden we 2 Rocoh Theta V360 toestellen. De foto’s werden stuk voor stuk bewerkt en nadien in een programma opgeladen om er een rondtoer van te maken en in een URL in te laden. Omdat dit proces behoorlijk veel tijd in beslag nam, hebben we geïnvesteerd in een ander systeem via smartphones en aangepaste software.

Het start natuurlijk met de camera van een smartphone. We kochten 3 Samsung smartphones, 3 speciale breedbeeldlenzen geschikt voor een smartphone, 3 maal 360° lenzen en investeerden in de gespecialiseerde software van Nodalview.

Na een serieuze opleiding aan onze 7 stylistes, konden we starten met experimenteren.

We stellen het statief netjes recht op. Ook de software geeft aan of je beeld perfect recht staat. Het programma zorgt dat de camera 8 foto’s maakt, een gedeelte onderbelicht en een ander gedeelte overbelicht en legt de beste delen op elkaar. Hierdoor krijg je een foto met ideale belichting. Ter plekke worden ze aan elkaar gesticht en wordt ook nog eens de rondleiding gemaakt. Ongelofelijk veel sneller én een beter kwaliteit als gevolg. Er is bijna geen nabewerking nodig, de software doet alles voor jou.

De 360° tour werd nog makkelijker, tot 10 foto’s worden gemaakt en op elkaar gelegd voor de ideale belichting.

Kijk maar eens mee naar enkele realisaties:

Schakel jij binnenkort ook over?

Quick Navigation