Hoe creëer je meer ruimte in je interieur?

Style at Home is bekend van

Hoe creëer je meer ruimte in je interieur?
hoe-meer-ruimte-in-je-interieur-creren

Hoe creëer je meer ruimte in je interieur?

Tips: Hoe meer ruimte in je interieur creëren?

Graag delen we een paar tips die we dagelijks in ons werk toepassen. Hoe leefruimtes zo groot mogelijk te laten ogen en toch gezellig te houden. De basisregels zijn heel simpel, volledig toepasbaar thuis.

TIP 1. Plaats je meubels niet tegen de muur of gepropt in de hoek. Creëer optische meer ruimte door meubels 20 tot 50 cm van de muur/ramen te plaatsen. Dit zorgt voor openheid, ruimte. Hoe het niet hoort: Deze zitbank staat in de hoek geperst, ze is niet te groot voor de ruimte, doch staat veel te dicht bij het raam en bij de muur.

TIP 2. Meubels moeten balans brengen in de kamer, openheid creëren. Liever minder dan te veel meubels, doch een minimum is wel nodig. Zo moet het niet: Alle aandacht gaat naar de zetel, geduwd tegen de muur, zelfs de deur wordt geblokkeerd. Er ontbreekt een salontafel, sfeer en gezelligheid.

TIP 3. Respecteer de zicht- en looplijnen van de kamer. Plaats geen meubels in zicht- en looplijnen. Zie deze voor en na. Door de zetel te plaatsen tegen de muur van het raam creëer je openheid in de zithoek. Een 1-zit maakt de zithoek af.

Meer voor en na’s van Vastgoedstyling vind je op onze vastgoedstyling realisaties pagina. Meer tips en adviezen vind je op onze blog.

Quick Navigation