Wat is het verschil tussen home staging en interieurstyling

Het verschil tussen homestaging/vastgoedstyling interieurstyling

Homestaging of vastgoedstyling tegenover interieurstyling

Interieurstyling richt zich op het inrichten van een huis op maat van de behoeften van de bewoners. Vastgoedstyling daarentegen heeft als doel een huis zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren voor verkoop.

Vaak vragen mensen me of ik hun huis ook kan ‘stylen’. Ze verwarren mijn werk als homestager/vastgoedstylist met dat van een interieurstylist. Dit is begrijpelijk, omdat beide vakgebieden zich bezighouden met interieur en styling.

Homestaging is echter nog niet zo bekend bij het grote publiek; veel mensen realiseren zich niet dat homestaging aanzienlijk kan bijdragen aan de verkoopprijs van een huis. Ontdek hoeveel meerwaarde vastgoedstyling voor jou kan opleveren.

Er zijn aanzienlijke verschillen tussen beide beroepen: ze werken op totaal verschillende manieren, richten zich op verschillende doelgroepen, gebruiken andere middelen en hebben verschillende deadlines.

Interieurstyling: een Thuis op Maat voor de bewoner

Wat is interieurstyling:

Interieurstyling draait om het creëren van een persoonlijke sfeer in huis, zodat bewoners het maximale uit hun woning halen door te voldoen aan hun specifieke behoeften. Een interieurstylist luistert aandachtig naar de wensen van de bewoners en stelt veel vragen over hun hobby’s, levensstijl en wat ze belangrijk vinden.

De stylist volgt de laatste trends en past deze toe in een gepersonaliseerd concept. Dit kan betekenen dat de indeling van de ruimte compleet wordt veranderd of dat meubels worden verplaatst om een optimale inrichting te bereiken.

Een interieurstylist stelt vragen zoals: Ben je een lezer of kijk je liever TV of films? Hou je van koken of eet je vaak buitenshuis? of Werk je vanuit huis of is je woning vooral een plek om te ontspannen?

Interieurstyling draait om het personaliseren van de woning en is bedoeld voor het individu of de familie die er woont. Bij interieurstyling is er vaak sprake van grotere budgetten en meer tijd om het project op te leveren, aangezien de veranderingen niet tijdelijk zijn.

Homestaging: Potentiële kopers verliefd laten worden op je pand

Wat is homestaging?

Homestaging, ook bekend als verkoopstyling of vastgoedstyling, heeft als doel te koop staande huizen professioneel te restylen zodat ze met een relatief laag budget zo snel mogelijk verkocht kunnen worden tegen de best mogelijke prijs. Homestaging richt zich niet op woontrends of binnenhuisarchitectuur, maar puur op het herstructureren van de inrichting van een huis.

Voordelen van homestaging:

Potentiële kopers krijgen door meubels, de juiste verlichting en accessoires zoals kussens of fotolijsten een goede eerste indruk. Vooral de woonkamer, keuken en slaapkamers worden vaak extra benadrukt. Een opgeruimd en goed ingericht huis geeft de indruk goed onderhouden te zijn, wat het vertrouwen van kopers kan vergroten.

Een goed gestyled huis wordt vaak sneller en tegen een hogere prijs verkocht, omdat potentiële kopers zich gemakkelijker kunnen voorstellen in een neutraal ingericht huis te wonen.

Homestaging is tijdelijk

In tegenstelling tot interieurstyling is homestaging een tijdelijke dienst. Een te koop staande woning wordt met minimale investering zo goed mogelijk gepresenteerd aan potentiële kopers om de woning sneller te kunnen verkopen. Hiervoor worden vaak meubels gehuurd om de woning tijdelijk in te richten.

Homestaging als marketingtool

Een homestager of vastgoedstylist zorgt ervoor dat het pand een zo groot mogelijk publiek aanspreekt. De woning wordt snel en goedkoop ‘geneutraliseerd’ zodat deze door zoveel mogelijk mensen als aantrekkelijk wordt gezien, wat de kans op verkoop vergroot.

Homestaging is dus eigenlijk een marketingtool en maakt deel uit van de verkoopstrategie met als doel het pand zo snel mogelijk te verkopen tegen een zo hoog mogelijke prijs, met beperkte financiële middelen.

Samengevat: De Verschillen Tussen Homestaging en Interieurstyling

  • Budget: Homestaging werkt met een klein budget, terwijl interieurstyling vaak een groter budget heeft.
  • Tijd: Homestaging heeft een krappe deadline, interieurstyling heeft een langere tijdspanne.
  • Middelen: Homestaging maakt zoveel mogelijk gebruik van bestaande middelen, terwijl interieurstyling meer flexibiliteit heeft.
  • Duur: Homestaging is een tijdelijke inrichting, interieurstyling is bedoeld als vaste aankleding.

Word Home Stager

Ben je geïnspireerd en wil je leren hoe je huizen verkoopklaar maakt? Overweeg dan onze cursus home stager. Je leert alle ins en outs van het vak en kunt na afronding direct aan de slag als professioneel vastgoedstylist.