Verschil Home Staging en Interieurstyling

Style at Home is bekend van

Verschil Home Staging en Interieurstyling

Verschil Home Staging en Interieurstyling

Vastgoedstyling tegenover Interieurstyling

Vaak krijg ik de vraag van mensen of ik hun huis ook kan “stylen”. Ze verwarren mijn beroep als Vastgoedstylist met dat van een Interieurstylist. Dit is begrijpelijk omdat beide disciplines te maken hebben met Interieur en met Styling. Wellicht ook omdat Vastgoedstyling ook nog niet zo bekend is bij het grote publiek, ze zijn er (nog) niet achter is dat een vastgoedstylist (veel) geld kan opbrengen. Hoeveel meerwaarde we kunnen opbrengen, vind je in deze blog.

Er zijn grote verschillen tussen beide beroepen, ze werken op een totaal verschillende manier, voor andere doelgroepen met andere middelen, met andere deadlines.

Interieurstyling zorgt ervoor dat de bewoner van het huis het maximale uit zijn huis haalt dat in zijn persoonlijke behoeftes voorzien. Een Interieurstylist zal vooral goed luisteren naar de bewoner en zijn behoeftes. Hij stelt veel vragen over de hobby’s, de manier van leven en wat de bewoner belangrijk vindt. Hij volgt de laatste trends en stijlen en past deze toe in zijn gepersonaliseerd “concept”.

Een interieurstylist stelt vragen zoals : Ben je een lezer of eerder een TV- of film-kijker? Hou je van koken of is de keuken niet zo belangrijk omdat je vaak op restaurant gaat uiteten? Werk je van thuis uit of is je huis enkel om te ontspannen? Interieurstyling is personaliseren en bestemd voor het individu of de familie die er woont. In interieurstyling vind je grote(re) budgetten en een grote(re) tijdspanne om het project op te leveren. De styling is niet tijdelijk.

Een zeer goede uitleg vind je op Wikipedia over verkoopstyling.

Verkoopstyling, vastgoedstyling of Home Staging stelt zich ten doel te koop staande huizen professioneel te restylen dat deze met een relatief laag budget zo snel mogelijk kunnen worden verkocht tegen de best mogelijke prijs. Het ‘restylen’ van een huis heeft dus niets te maken met woontrends of met binnenhuisarchitectuur, maar puur met het herstructureren van de inrichting van een huis. Verkoopstyling betreft in tegenstelling tot binnenhuisarchitectuur, een tijdelijke dienst. Een te koop staande woning wordt op tijdelijke basis met minimale middelen zo goed mogelijk gepresenteerd teneinde de verkoop van de woning te bevorderen.”

Vastgoedstyling of Home Staging is een marketing tool, een onderdeel van de verkoopstrategie met als doel zo snel mogelijk het pand te verkopen aan een zo hoog mogelijke prijs en dit met een beperkt aantal (financiële) middelen.

Een Vastgoedstylist zorgt ervoor dat het pand een zo groot mogelijk publiek aanspreekt. Vastgoedstyling is snel en goedkoop neutraliseren en het huis aantrekkelijk maken voor zoveel mogelijk mensen.

Samen gevat Vastgoedstyling tov Interieurstyling

  • Klein budget tegenover groot budget
  • Krappe deadline tegenover grotere tijdspanne
  • Zoveel mogelijk inzetten van bestaande middelen
  • Tijdelijke inrichting tegenover vaste aankleding
Quick Navigation