Verschil Vastgoedstyling en Interieurstyling

Style at Home is bekend van

Verschil Vastgoedstyling en Interieurstyling

Verschil Vastgoedstyling en Interieurstyling

Wat is het verschil tussen Vastgoedstyling en Interieurstyling?

Ik krijg vaak deze vraag en leg je het verschil graag uit.

Volgens Wikipedia is Vastgoedstyling (Engels: home staging) is het met een relatief laag budget klaarmaken van woningen die te koop worden aangeboden op de vastgoedmarkt. Het doel is de woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Hierdoor verkopen ze sneller en voor een betere prijs.

Een vastgoedstylist is iemand die te koop staande woningen klaar maakt voor de verkoop. Een vastgoedstylist is geen interieurstylist. De interieurstylist past de woning aan de smaak van de bewoner aan, terwijl de vastgoedstylist de inrichting depersonaliseert en neutraliseert, zodat zoveel mogelijk aspirant-kopers zich tot de woning aangetrokken voelen.

Het hele Styling Concept draait rond het allerbeste halen uit de woonst. De ruimtes maximaal tot hun recht laten komen. Kopers kopen oppervlaktes. Een Vastgoedstylist zorg dat de woning ruim en open oogt, maar tegelijkertijd toch gezellig en sfeervol. Een Vastgoedstylist streeft naar een optimale verkoop en het beste halen uit het pand.

Vastgoedstyling draait vooral rond licht, ruimte en sfeer brengen. Ervoor zorgen dat de koper zich thuis voelt en dat Wauw gevoel ervaart. De meeste kopers kunnen niet door een inrichting heen kijken. 80% van de kopers wordt afgeleid door persoonlijke spullen. Hierdoor kunnen ze zichzelf moeilijker zien wonen in het pand. 50% haakt af en doet nooit een bod bij een slechte eerste indruk. Een vastgoedstylist zorgt voor een neutraal pand, zonder persoonlijke spullen, religieuze objecten of rommel.

Wil je graag even zien hoe het moet? Klik hier voor VOOR en NA foto’s.

Quick Navigation