Vastgoed leeg verkopen is niet slim

Style at Home is bekend van

Vastgoed leeg verkopen is niet slim

Vastgoed leeg verkopen is niet slim

Time is Money of je nu een particulier of een vastgoedprofessional bent. Vier keer sneller verkopen betekent minder verplaatsingen en meer plaats over in je agenda. Heb je tijd op overschot, dan is het goed om te weten dat een ingerichte woning gemiddeld 8% meer opbrengt dan een leeg pand.

Dat geldt zowel voor bestaande woningen als voor nieuwbouwprojecten. Veel kopers zien de mogelijkheden van een leegstaand pand immers niet. Voor sommigen lijkt een ruimte te groot, voor anderen te klein. Leegstaande panden zijn ook onaantrekkelijk. Ze ogen koel en afstandelijk. Met goed geplaatste meubels creëer je een sfeer, waar een koper zich zijn eigen interieur bij kan voorstellen. Het is daarbij de kunst om een goed evenwicht te vinden.

Ik noem mezelf soms een zakelijke interieurarchitecte. Om een huis te stylen met de bedoeling het sneller en beter te verkopen, zorg ik ervoor dat het cosy genoeg is om de fantasie van de koper te stimuleren. Tegelijk maak ik het niet te persoonlijk. We willen namelijk dat de potentiële koper zich focust op de mogelijkheden van de woning. In de korte tijd dat je geïnteresseerde bezoeker in het huis of het appartement doorbrengt, wil je hem niet alleen overtuigen dat hij net de geschikte woning heeft bezocht. Je wilt ook dat zijn herinnering uit frisse indrukken bestaat.

Toch laat ik me niet verleiden door het gemak van (te) veel wit en grijs. Je hebt een nichepubliek dat daar uitgesproken van houdt, maar mijn ervaring leert dat je met een kleurrijk detail en frisse accessoires meer mensen verleidt.

Hoe sneller je woning verkocht is, hoe minder je zult moeten onderhandelen over de prijs, hoe sneller al de rompslomp achter de rug is en hoe sneller je het geld van je verkoop op je rekening hebt (met een aanzienlijke extra dankzij de inrichting).

Quick Navigation