Smartphone foto’s

Style at Home is bekend van

Smartphone foto’s

Smartphone foto’s

Goede interieurfoto’s met een smartphone mogelijk?

Interieurs fotograferen zonder een professioneel digitaal fototoestel, is dit mogelijk?
Vaak wordt me deze vraag gesteld in de cursussen. Kun je ook goede foto’s maken zonder te investeren in een dure reflexcamera met breedbeeldlens?

Het antwoord is ja natuurlijk. Ook met een simpele smartphone kun je goede foto’s maken.

Je heb wel altijd een statief nodig om je toestel op stil te houden en een vaste hand. Een professioneel statief (tripod) zoals eentje van Manfrotto kan al onder de 100,- euro. Doch ik zou toch aanraden om een duurder model te kiezen rond 300,- euro met een waterpas erin uit aluminium met verstelbare kop.

Ook heb je een professioneel (betalend) nabewerkingsprogramma nodig zoals Adobe Lightroom. Je zal veel meer tijd kwijt zijn tijdens het na bewerken. Reken zeker een uur bewerking om de toch soms wel scheef getrokken of verkeerd belichte foto’s bij te werken. Reken ongeveer 130,- euro per jaar voor een abonnement.

Je zal ook beperkingen ervaren in het fotograferen van de kleine ruimtes zoals de keuken en de badkamer. Een breedbeeldlens is hier wel aangeraden.

Maar het is perfect mogelijk. Bekijk de foto’s van ons ingericht project in Marcienne au Pont bij Charleroi. De batterij van ons digitaal toestel was plat en de oplader van de batterij zat niet in de tas. Even heen en weer rijden tussen Charleroi en Antwerpen om een volle batterij op te halen was geen optie, dus proberen maar met de smartphone. Deze foto’s werden genomen met een Motorola G (8Mb) van 170,- euro, een eenvoudig toestel. Het statief is gebruikt om de smartphone op stil te houden. En natuurlijk helpt een pak professionele foto ervaring enorm bij het gebruik van een eenvoudig toestel.

Kijk en beoordeel zelf de prachtige foto’s.

Lightroom gratis een maand uitproberen. Download hier.

Quick Navigation