Professionele na-fotoshoot met finishing touch

Style at Home is bekend van

Professionele na-fotoshoot met finishing touch

Professionele na-fotoshoot met finishing touch

Professionele fotoshoot met finishing touch

Meestal is een mini-styling nodig als finishing touch om goede foto’s te maken van het project waar de home-staging werd uitgevoerd. Dit wil zeggen dat je nogmaals doorheen het huis gaat alvorens je foto’s neemt. Je verplaatst nog enkele zaken, ruimt wat op om een mooie compositie te krijgen. Voor een fotoshoot met mini-styling reken ik een uur werk exclusief nabewerking van de foto’s. Mijn tarief is € 120/u.

Wat met de foto’s van je home staging project?

Als je professioneel wilt werken, moet je elke foto bewerken met een fotoprogramma. Ik werk met nabewerkingsprogramma Picasa3, gratis te vinden op internet. Ik reken ongeveer 30 min nabewerkingstijd voor 10 foto’s. Professionals gebruiken vaak het bewerkingsprogramma Adobe Fotoshop Lightroom. Je kunt een licentie verkrijgen via internet aan €12/maand. Lightroom is zeer uigebreid en je volgt ook best een opleiding om ermee te leren werken. Je nabewerking zal ook meer tijd in beslag nemen.

Je deelt je foto’s via WeTransfer, Dropbox of een ander programma.

Zelf foto’s maken of uitbesteden?

Je kunt je na-fotoshoot ook uitbesteden aan een fotograaf en hierop je percent vragen. Meestal vragen fotografen tussen € 100 en € 300, maar ze doen geen ministyling tijdens de fotoshoot. Er zijn er die dat wel doen, dan wordt het tarief hoger en duurder dan je eigen uurtarief.

De belichting en scherpte van de foto bij een fotograaf is meestal wel beter dan van je eigen foto’s. Zeker als je pas met fotograferen start en nog niet goed met je camera weet om te gaan. Als je een beroepsfotograaf inschakelt en betaalt, vraag dan zeker naar diens foto’s. Je hebt ze nodig voor de na-foto’s van je portfolio.

Vraag foto’s voor je home staging portfolio

Als de klant verkiest om zelf zijn na-foto’s te maken, vraag dan om ze naar jou te mailen voor je home staging portfolio. Je kunt eventueel aanbieden om ze nog eens te bekijken en hem de mogelijke verbeteringen per mail te sturen. Het belangrijkste is dat hij je tips juist heeft uitgevoerd, zodat het huis goed en snel verkocht raakt. Een tevreden klant is de beste ambassadeur en kan je bij andere klanten aanraden. Al even belangrijk is dat je de na-foto’s krijgt om je portfolio verder uit te breiden.

Vraag naar het succes van de verkoop

Vergeet ook niet om na een 3-tal weken weer even contact op te nemen. Vraag of ze goede reacties hebben gehad en welke opmerkingen de bezoekers hadden. Misschien kregen ze al een bod of werd het pand al verkocht. 90% van de Style at Home-uitvoeringen wordt binnen de maand verkocht. Ook belangrijk is de behaalde prijs. Vraag naar een referentie als het pand is verkocht.

Quick Navigation