Ons laatste nieuw product: Armhoezen voor de kartonnen meubels.

Style at Home is bekend van

Ons laatste nieuw product: Armhoezen voor de kartonnen meubels.

Ons laatste nieuw product: Armhoezen voor de kartonnen meubels.

Ons laatste nieuw product: Armhoezen voor de kartonnen meubels.

Deze vraag bleef mij achtervolgen: “Manou, heb je een oplossing om de armen van de kartonnen zetel te verbergen?”

Ons bedrijf richt meer dan 300 panden in per jaar, waarvan een derde met kartonnen meubels. Ik wéét waarover ik praat qua inrichten van leegstaand vastgoed, heb ervaring en voorbeelden zat.

Als het over kartonnen meubels gaat, vind ik hun belangrijkste eigenschap “flexibiliteit”. De meubels zijn zo makkelijk te moduleren. Je maakt van een 3-zitbank in een mum van een tijd een 2-zitbank door 2 dozen (zitting- en rugdoos) weg te laten.

Zelf vond ik “bedekte armleuningen” eigenlijk niet nodig. Ik vond het juist tof dat een bezoeker van het te koop gestelde appartement goed kon zien dat het kartonnen meubels waren. Zo voorkom je ook ongelukjes met mensen die in je kartonnen meubel plaats nemen. De koper komt niet voor de meubels. Hij wilt de oriëntatie, de lichtinval, de afwerking zien en wil ervaren of hij er zijn “thuis” van kan maken. Hij is echt niet bezig met de meubels, zij “ondersteunen” de verkoop. Een “bedekt” armpje gaat de verkoop niet kraken of maken.

We hadden al mooie plaids in 10 verschillende kleuren om de zitting en de rugleuning te bedekken, maar de armen bleven “bloot”.

Ik vond ook: als je dan toch een zitbank helemaal wilt bedekken en het “karton” volledig wilt verstoppen, koop dan gewoon een “echte” zitbank. Je gaat toch geen 115,- euro besteden aan een kartonnen 3-zit met een passende zetelhoes terwijl je bij de Kwantum voor 25,- euro extra een echte zitbank kunt kopen?

Regelmatig kom ik in een appartement waar een 3-persoons zitbank net te groot is. Dan moet je snel kunnen switchen. Een hoes die netjes over de zetel past – is dan misschien wel mooi – maar super onhandig als je liever een 2-zit bank plaatst. Je bent verplicht om met die hoes een 3-zit te maken of je moet bij elke inrichting minstens een reserve exemplaar 2-zit hoes mee hebben.

Regelmatig zet ik de zitbank zonder armleuningen. Als je een pand met 3 slaapkamers en een kleine woonruimte hebt, moet je toch een 3-zit plaatsen of 2 maal een 2-zits bank. Anders heb je gewoon te weinig zitruimte in verhouding tot het aantal slaapkamers. Iedereen weet: (té) grote meubels maken de ruimte kleiner. Een 3-zit zonder armen plaatsen, is dan een erg slimme oplossing. Onze zetelplaid vouw je gewoon een stukje om en hup, je hebt je 2-zit. Je doet de armen weg en spaart weer 20cm aan beide zijdes. Toch zo makkelijk en flexibel, niet?

Maar de vraag naar bedekte armleuningen bleef en kwam steeds terug. Ik moest er wat mee doen.

Dus op zoek naar een stikatelier die onze hoesjes kon maken. Het mocht vooral niet te duur worden, zie opmerking hierboven van de “echte” zitbank.

En natuurlijk is het ons gelukt, en hoe! Ik ben nu zo erg fier over onze nieuwe overtrekken voor de armen bij de kartonnen zetel. Ik krijg alleen maar positieve reacties. Onze klanten twitteren erover, we worden gedeeld op FB, Instagram. Het is een plezier om iedereen zo enthousiast te zien. Ik vind de armhoesjes zelf ook top. Onze stylisten en ikzelf gebruik ze nu altijd bij de kartonnen inrichtingen. Ik kan niet meer zonder, hoe tof is dat nu!

Quick Navigation