Is Vastgoedstyling kunst? Volgens mij wel zeker!

Style at Home is bekend van

Is Vastgoedstyling kunst? Volgens mij wel zeker!

Is Vastgoedstyling kunst? Volgens mij wel zeker!

Een aantal zinnen en passages uit dit interview leken letterlijk uit onze Vastgoedstylingcursus te komen. De titel van de passage luidde:

ALS JE MET KUNST IN JE HUIS WILT BEGINNEN, HOE PAK JE DAT DAN SLIM AAN?

”Je begint met kijken naar de inrichting van je huis. Neem afstand en probeer door de ogen van een bezoeker te kijken. Waar is het te vol? Waar ontbreekt iets? Wat wil je in je kamer? Rust, vrolijkheid, of een echte eyecatcher? Hoe is het licht en welk hoek is te donker? Heb je een lege muur? Wat hangt er aan de muur en hoe hangt het aan de muur? Bedenk wat je kamer mooier zou maken. Dat kan ander licht zijn, maar ook een beeld, of een schilderij aan de muur”, volgens Marina Raymakers, directeur Kunstcentrum Haarlem.

Ik zet even op een rijtje waarop een professionele Vastgoedstylist let bij het bepalen van een inrichting.

Verander het woordje “KUNST” in de titel door “VASTGOEDSTYLING” en je begrijpt wat ik bedoel.

Bovenstaande passage zouden mijn eigen woorden kunnen zijn. Je vindt ze ook bijna letterlijk terug in onze cursussen. Kijken, beoordelen, ruimtes in je op nemen, letten op licht, rustpunten inbouwen, zorgen voor een eyecather. Allemaal zaken die we dagelijks in praktijk nodig hebben en toepassen. Is Vastgoedstyling dan ook een kunst? We maken de ruimtes mooier, laten ze tot hun recht komen, zorgen voor een aangenaam gevoel, rust licht en ruimte. En als bonus wordt je huis 4 keer sneller en duurder verkocht. Is dat geen kunst? Ik dacht het wel.

Lees hier het volledige interview: Beginnen met kunst.

 

Quick Navigation