Hoe een kneuterig appartement omtoveren tot een knap sfeervol pand?

Style at Home is bekend van

Hoe een kneuterig appartement omtoveren tot een knap sfeervol pand?
hoe-een-kneuterig-appartement-omtoveren-tot-een-knap-sfeervol-pand

Hoe een kneuterig appartement omtoveren tot een knap sfeervol pand?

De uitdaging van reeds bewoonde appartementen stylen.

85% van de inrichtingen waar we vastgoedstyling uitvoeren, zijn modelappartementen en kijkwoningen. De overige zijn woningen die bewoond zijn (geweest) en vormen een echte uitdaging.

Het is onze job om alle accessoires perfect op elkaar af te stemmen en er sfeervol geheel van te maken. Bij nieuwbouw appartementen vinden we witte muren, een grijze vloertegel of lichte parket. Alles is nieuw, gepoetst en netjes. We hebben de volledige vrijheid om kleuren, accessoires en (felle) decoratie te kiezen.

Vastgoedstyling is moeilijker bij panden die (al eens) bewoond zijn (geweest). Geen blanco blad hier, meestal verre van “neutraal”. Geschilderde muren in oranje, knalrood, paars, fel geel, zelfs zwart. Vaak krijgen we naast gedurfde kleuren ook een flash behangpapiertje.

Dikwijls staan zulke panden lang te koop en ziet het er allemaal niet meer zo fris uit. Bij zulke panden moet je echt wel weten met wat je bezig bent en is een cursus home staging geen overbodige luxe.

Vorige week hadden we er weer zo eentje. Zeer zwaar overheersend behangpapier, kaki groenen meuren in de slaapkamers. Heel overheersend in de kamer.

Kijk hier wat we ervan gemaakt hebben.

Hoe aanpakken:

De opdracht is duidelijk : hevige tonen verzachten, aanwezige kleuren gebruiken, bestaande tinten terug laten komen. Dus van een nood een deugd maken. Een echte uitdaging om er een sfeervol en gezellig geheel van te maken. Dit is het leukste aan onze job.

Probleem 1 : Een druk patroon op de muren of een behang met structuur in slaapkamers.

Hoe oplossen : Gebruik een effen neutraal dekbedovertrek en effen kussens in dezelfde kleur als het dekbed. Drukke patronen verzacht je met neutrale en effen kleuren. Gebruik lichte effen kleuren bij felle prints om de aandacht af te leiden van de muren.

Resultaat : Aandacht wordt getrokken naar het mooi opgemaakt bed dat in harmonie met de kleuren van de muren is opgemaakt. Kleuren en texturen op de muren zullen veel minder prominent naar voor komen.

Probleem 2 :

Felle kleur op de muren Hoe oplossen : Herhaal de felle kleur van de muur in 2 of 3 kleinere kussens. Het mag dezelfde felle kleur zijn, een tint lichter of net een tint donkerder om alles samen te laten passen.

Tip : Ideaal is dan om 2 of 3 accessoires toe te voegen in deze felle kleurtint. Herhaling werkt altijd. Herhaling is rustgevend. Dit mag ook toegepast bij een niet felle kleur van een muur.

Probleem 3 : Onrealistische foto’s
Foto’s verdoezelen vaak de werkelijkheid. De situatie “ter plaatse” is dikwijls veel erger dan de foto’s te zien. Een foto vlakt kleuren af, je ziet barsten en scheuren niet, de aftekening van vroegere schilderijen zijn pas zichtbaar als je de woning bezoekt. De meeste makelaars schenken weinig aandacht aan correcte interieurfoto’s.
Een vak apart dus. Als je de foto’s bekijkt op de Immosites zien ze er allemaal wel redelijk aanvaardbaar uit. Als je nadien het pand bezoekt, schrik je wel even. De foto geeft vaak een vertekend beeld. Het pand is in realiteit meestal minder mooi dan de foto aangeeft. Ruimtes zijn kleiner, vuiler, ongezelliger en onaantrekkelijker dan op de foto’s.

Tip : huur een professionele fotograaf in. Het maken van rechte foto’s, de correcte belichting instellen, het juiste standpunt kiezen en een mooie compositie van de ruimte maken zijn basisprincipes. Dit doet een amateurfotograaf niet.

Tip2 : wil je toch je eigen vastgoed foto’s maken, check onze blogs over vastgoedfotografie. Of volg de cursus vastgoed fotografie bij Syntra.

Nog vragen? Bel Style at Home of Manou op +32 477 397 695

Quick Navigation