Felle kleuren op de muren schrikt kopers af.

Style at Home is bekend van

Felle kleuren op de muren schrikt kopers af.

Felle kleuren op de muren schrikt kopers af.

85% van de inrichtingen die we uitvoeren, zijn modelappartementen en kijkwoningen. We richten voornamelijk nieuwbouw appartementen of kijkwoningen in. Dit betekent witte muren, een grijze vloertegel of lichtkleurige parket. Alles is nieuw, gepoetst en netjes. Dit maakt het allemaal erg gemakkelijk om kleuren, accessoires en decoratie vrij te kiezen om er een gezellig geheel van te maken.

Het wordt al een heel stuk lastiger bij panden die al eens bewoond zijn. Oranje, knalrood, paars, geel of zwarte kleuren op muren is niet echt “neutraal”. De Berg durft wel eens creatief te zijn en vaak krijgen we er nog een fel behangpapiertje boven op. Dikwijls is het “ter plaatse” nog erger dan op de foto’s. Foto’s verdoezelen veel. Een foto vlakt de kleuren af, je ziet barsten en scheuren niet, de vergeelde aftekening van opgehangen schilderijen zie je pas als je in de woonst bent. Vaak ervaren klanten het pand mistroostig en zielig of veel te uitbundig en doen ze geen bod.

Heel dikwijls staan deze panden lang te koop. Hier moet je echt wel weten hoe je dit goed aanpakt om zo de pluspunten van de woning in de verf te zetten.

Gisteren hadden we er weer zo eentje. Knalgele muur slaapkamer + zwart/wit behang met grote bloemen. De 2de slaapkamer was ingericht jaren ‘70 oranje behang, heel prominent aanwezig in de kamer. Rode muur in de keuken, leuk is anders. Wie wilt dit nu?

Oplossing voor drukke patronen op de muren of een behang met structuur:

Gebruik effen neutrale kleuren voor kussens en plaids in dezelfde tint als de muren.

Gebruik een witte of zeker neutrale kleur. Herhaal de felle kleur van de muren. Plaats 2 of 3 kleinere kussens in dezelfde felle kleur of een tint lichter of net een tint donkerder om alles samen te laten passen.

TIP: Herhaal de kleur en neutraliseer de kleur met een effen witte of neutrale zachte kleur

Quick Navigation